Loading
Pensiune in Alba Iulia

Ave Alba

Trecătorule prin Alba Iulia (Bălgrad, Cetatea lui Iuliu, Apulum…) pe Bulevardul “Horea”, Nr. 27 (vezi aici localizarea pe Google Maps) vei găsi un loc de cazare minunat, amenajat cu gust și suflet. A fost casă de locuit construită de către un harnic și rugător urmaș al lui Deceneu, in anul 1970. Tot el a fost și cel care a transportat pietrele care formează coloana albă de pe fațadă, în portbagajul “Moskvich”-lui propriu. Poate că s-au desprins din zidurile Cetății Piatra Craivei, cuibul de vulturi al dacilor apuli, s-au rotunjit în cădere, iar apa mereu curgătoare le-a șlefuit, până când au fost pescuite și urbanizate. După terminarea construcției, mulți localnici opreau în fața casei cu iedară, spatele fiind complet acoperit cu această plantă, și o admirau.

Vremile s-au scurs implacabile, oamenii s-au trecut așa cum trece liniștea, iar visurile s-au scuturat, înflorind altele. In anul 2016, au fost demarate actiunile de “recalibrare” legală și funcțională, pentru renovarea întregului spațiu, rezultand astfel, în vara Centenarului, acest plăcut loc de cazare lipit ca un timbru de Cetatea Alba Carolina – Ave, Alba!

Din punctul acesta, te poți deplasa cu ușurință, pedestru către principalele zone/monumente de interes turistic din oraș, dar în primul rând în incinta cetății bastionare, unde la anul 1599, 1 Noiembrie, și-a făcut intrarea triumfală însuși Voievodul Mihai Viteazul, iar în 1918, la 1 Decembrie, s-a consființit de către Adunarea Poporului, Unirea tuturor românilor. Și pentru aceasta, și pentru sufletul tău, călătorule român intră și ridică o rugăciune de mulțămire către Bunul Dumnezeu, în catedrala în care au fost încoronați Regi ai României Mari – Maria și Ferdinand, în ziua de Duminecă 15 octombrie 1922. Dacă dorești, stația de autobuz se află la 30 de pași, și poți beneficia de o modernă rețea de transport urban. După aceasta, obosit de parcursul unei zile excelente, întoarce-te călătorule și te odihnește în ambianța plăcută și binefăcătoare a unei camere perfect adaptate cerințelor tale estetice și de confort.

Convingerea mea este că vei fi mulțumit și vei reveni la noi. Ave!

ALBA IULIA

TUR VIDEO

Judeţul Alba deţine câteva locuri deosebit de apreciate de turişti, atât în natură, cât şi în domeniul patrimoniului. Munţii Apuseni şi Munţii Sebeşului oferă destinaţii spectaculoase, în timp ce recentele investiţii au transformat zona istorică din Alba Iulia într-un muzeu în aer liber. Cetăţi, peşteri, chei, castele sau mănăstiri constituie bogăţia acest colţ de ţară, numărându-se printre cele mai frumoase locuri din judeţul Alba.

0

Your Cart